Nyhetsflöden
Senaste nyheterna på dalademokraten.se
RSS för dalademokraten.se

 • Ingen är utesluten när det gäller friskvård
  Att vara fysiskt aktiv är viktigt för Ludvikabon Sol-Brith Terenius och har varit så i många år. Men det var först när hon hade kommit upp i mogen ålder, det vill säga 50-årsåldern, som hon genomförde flera av de klassiska motionsloppen: Tjejvättern, Tjejvasan, Vansbro Tjejsim och Lidingö Tjejlopp.

 • Sommarlov med cirkusskola
  Nytt för året är att den övre åldersgränsen höjs och att alla i åldrarna 6 - 16 år är välkomna att anmäla sig, vilket kan göras via Smedjebackens bibliotek.

 • Leksand vill behålla vårdnadsbidraget
  Den första augusti 2011 införde Leksand kommunalt vårdnadsbidrag.

 • Kommunen vill ha utredning om transformatorbrand
  Pierre Ohlsons barn lekte i trädgården när det plötsligt small. Dörrarna till den lilla nätstationen flög upp och det började brinna. Vattenfalls transformator ligger bara några meter från huset där Pierre Ohlson bor.

 • Åtta föreslås få Trängsletbidrag
  Det är kommunstyrelsen som beslutar om det fördelningsförslag som samhällsutvecklingsutskottet lagt som förslag. Ett förslag där de många ansökningarna har betygssatts, inte minst med hänsyn till ungdomseffekter, men också miljöinsatser.

 • Maria började med ett under par
  Förra veckan missade Aspebodatjejen knappt en plats till årets US Open. Den här helgen spelar hon i Atlantic City i New Jersey.

 • Campingfantastens smultronställen
  När semestern närmar sig är det många som lockas av havets brus, men när det gäller camping tycker Catharina Höglund att kusten är överskattad. Hon vill slå ett slag för det inlandsbelägna.

 • Dyraste bärselen bäst i test
  Vilken förälder har inte varit med om att bebisen som sover lugnt i famnen vaknar så fort han eller hon läggs ned? Människor har burit små barn i alla tider och i dag finns en uppsjö av hjälpmedel att välja mellan. Med en bra bärsele orkar du bära länge.

 • Laddtiden skiljer sig extremt
  Det gäller att titta på detaljerna när du väljer borrskruvdragare. Laddtid, batteriets storlek och maskinens styrka och inställningsmöjligheter är alla saker som spelar roll för slutresultatet. Den maskin som lyckas få ihop alla delarna bäst är testets dyraste maskin från Makita.

 • Djurabor hoppas på napp
  Förr var fiske både ett nöje och en nödvändighet. I dag är det allt fler som inte vet hur man gör.

 • "Jag åkte till Borlänge för att döda honom..."
  På måndag ska 20-åringen själv i Falu tingsrätt berätta vad som drev henne till att förstöra en idrottskarriär där hon redan etablerat sig som internationell stjärna. Hon har erövrat internationella mästartitlar och håller idag gällande svenskt rekord i sin sport.

Samverkan i Tängerdalen, Körs med: Joomla, Ubuntu, PHP and MySQL E-Post: info@tangerdalen.se
Denna webbplats är utvecklad av LinuxBox.SE, webbhotell för endast 1 kr per dag, inga dolda kostnader. www.LinuxBox.SE