Nyhetsflöden
Senaste nyheterna på dalademokraten.se
RSS för dalademokraten.se

 • Rattfull på moped
  Natten till söndagen stoppade polisen en äldre man på moped i centrala Malung. Han togs med till provtagning och mopedisten är nu misstänkt för rattfylleri. Provet visade 0,48 milligram i utandningsluften, motsvarande nästan en promille alkohol i blodet.

 • Bilen vältes
  En parkerad bil vältes vid Lisagatan i Malung under natten-morgonen till söndag. Någon har vält omkull en bil så att den blev liggande på sidan. Bilen har fått skador av tilltaget, som rubriceras som skadegörelse.

 • Unga fick köpa öl
  Lagen kräver att folköl och cigaretter inte får säljas till unga under 18 år. Det finns inget krav på att kontrollera legitimation, men man måste förvisa sig om att personen inte år under 18 år.

 • "Kultur och fritid kan stötta varandra"
  – Det är en spännande utmaning, säger Ing-Marie Pettersson Jensen. Det finns en positiv atmosfär i Avesta, en framtidstro som känns även på håll. Det ska kännas bra att bo i Avesta och lockande att jobba här. Vi ska bryta ned de negativa fördomarna, som inte stämmer.

 • TV: "Allt är fullständigt kaos"
 • Älgkrock i Högstrand
  En viltkollision inträffade på lördagskvällen på väg 311 i Högstrand, en mil norr om Sälen. Det var en personbil som krockade med en älg. Turligt nog vållades inga personskador, men älgen dog och bilen blev förstörd.

 • Misshandlade och spottade kvinna i ansiktet
  Den 28 februari 2014 har 25-åringen i kvinnans bostad slagit den 50-åriga kvinnan i ansiktet. Hon fick smärta, rodnad och svullnad av våldet.

 • 41-åring åtalad för våldtäkt mot 14-åring
  41-åringen har enligt åtalet haft skälig anledning att anta att målsäganden var under 15 år. Mannen anhölls den 5 september och häktades tre dagar senare.

 • Misstänkt rattfull körde av vägen
  En singelolycka inträffade vid ettiden natten mot lördag på E45 mellan Malung och Öje. Föraren misstänks för rattfylleri. Olyckan inträffade vid Lännviken där resan slutade i diket. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern var ensam i bilen, och klarade sig utan allvarligare skador. Hon är dock misstänkt för vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Provtagningen visade på drygt 1,4 promille.

 • Slog sönder rutor och bohag
  En tonårig yngling är misstänkt för stöld och skadegörelse i Lima under slutet av förra veckan. Han misstänks för att ha tagit sig in i en fastighet och slagit sönder ett flertal fönster samt förstört bohag inne i fastigheten. Det är oklart vad den misstänkte kan ha tillgripit.

 • Försökte utnyttja barn för sexuell posering
  Mannen åtalades vid Stockholms tingsrätt i början av 2013 för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, alternativt sexuellt ofredande.

Samverkan i Tängerdalen, Körs med: Joomla, Ubuntu, PHP and MySQL E-Post: info@tangerdalen.se
Denna webbplats är utvecklad av LinuxBox.SE, webbhotell för endast 1 kr per dag, inga dolda kostnader. www.LinuxBox.SE