Nyhetsflöden
Senaste nyheterna på dalademokraten.se
RSS för dalademokraten.se

 • Pussy Riot stämmer ryska staten
  Två medlemmar ur den ryska aktivistgruppen Pussy Riot stämmer den ryska staten genom Europadomstolen för frihetsberövandet och behandlingen av dem efter en protestaktion i Frälsarkatedralen i Moskva 2012.

 • "Hen" förs in i ordlistan
  Debatten om det svenska pronomenet hen har nog inte undgått någon. Från och med nästa upplaga av ordlistan, som släpps i april nästa år, kommer ordet hen att finnas med som könslöst pronomen - där det vid användning lämnas oklart vilket kön personen har. Men ordet kommer även att fungera som benämning på personer som varken ser sig som män eller kvinnor, alltså där det är ett tredje kön som åsyftas.

 • Polis fick kontaktförbud
  En polis i Skaraborg har fått kontaktförbud och fråntagits sitt vapen efter ett beslut vid riksenheten för polismål. En man som känt sig förföljd hittade en gps-sändare under sin bil, skriver Skaraborgs Läns Tidning på nätet.

 • Israel och Hamas: Nej till vapenvila
  Palestinska befrielseorganisationen (PLO) sade sig på tisdagen vara redo - tillsammans med Hamas och Islamiska jihad - för en 24 timmar lång humanitär vapenvila. Men en talesperson för Israels regering tackade nej till förslaget och förklarade att det "inte är seriöst" så länge det inte kommer direkt från Hamas, rapporterar tv-kanalen Sky News.

 • Ericsson köper Metratech
  Telekomkoncernen Ericsson har gjort upp om att köpa amerikanska Metratech, specialiserat på faktureringssystem, skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

 • Åtal för provokativ Malmökonstnär
  Gatukonstnären och provokatören Dan Park åtalas för hets mot folkgrupp. Även den gallerist som ställt ut Malmökonstnärens verk åtalas, rapporterar P4 Malmöhus.

 • Gunvor får ny miljardkredit
  Det Genève-baserade oljehandelsbolaget Gunvor, som kontrolleras av svensken Torbjörn Törnqvist, har fått ett nytt kreditavtal på 500 miljoner dollar (3,4 miljarder kronor). Pengarna ska gå till att täcka krediter som löper ut och satsningar på raffinaderiverksamhet och marknadsföring, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

 • Utbränd Engen tar timeout
  Alexandra Engen avbryter tävlingssäsongen med omedelbar verkan. Den svenska mountainbikestjärnan har drabbats av utbrändhet.

 • Bandidosbrand kan bero på elfel
  Det finns inte längre någon brottsmisstanke bakom den kraftiga brand som förstörde Bandidos lokaler strax utanför Malmö i början av juli i år. Tjock svart brandrök syntes över området och boende fick evakueras efter kraftiga explosioner i lokalen. Inget tyder dock på att branden var anlagd.

 • Afrikansk svinpest närmare Sverige
  Flera fall av afrikansk svinpest bland både vildsvin och tama grisar har de senaste månaderna rapporterats från bland annat Polen, Lettland och Litauen.

 • Brons-Almgren valde bort fotbollen
  "Jag är i en dimma just nu."

Samverkan i Tängerdalen, Körs med: Joomla, Ubuntu, PHP and MySQL E-Post: info@tangerdalen.se
Denna webbplats är utvecklad av LinuxBox.SE, webbhotell för endast 1 kr per dag, inga dolda kostnader. www.LinuxBox.SE