Nyhetsflöden
Senaste nyheterna på dalademokraten.se
RSS för dalademokraten.se

 • Idag är vi ute på färdvägarna inför valet!
  Idag åker jag och Robert Sundberg, med min hund i baksätet, runt på litet olika platser för att pejla stämningen inför valet i september. Vi tänkte småprata med folk och göra lite anteckningar. Vid elvatiden dyker vi upp på Vansbro konditori. Vid ettiden tar vi en matbit på Fänforsens restaurang i Björbo. Vid tretiden hoppas vi kunna ta en fika på Bergslagskonditoriet i Ludvika. Och klockan fem, halvsex borde vi kunna få något att äta på Hamncaféet i Smedjebacken. I den mån vi hinner skriver vi ner små rapporter som direkt finns på nätet och på twitter och därefter i papperstidningen.

 • Nevs visar sin elektriska Saab
  Ont om pengar och konkurshot. Då visar Nevs, företaget som tog över Saabs biltillverkning, sin nya elbil i Trollhättan. Den klarar 20 mil på en laddning, uppger P4 Väst.

 • Könsneutrala hen ännu inte neutralt
  Steg för steg har hen brutit ny mark. Sedan 2012 har det könsneutrala pronomenet förekommit i politiken, juridiken och i medierna.

 • Mördarsnigel kan vara mums för svin
  Mördarsniglar är hatade av de allra flesta. Men kanske kan de slemmiga krabaterna vara till nytta för några. I alla fall för Mia Lundbergs två Linderödssvin.

 • Evakuering efter ras i Köpenhamn
  Ett 50-tal personer har under natten evakuerats i Köpenhamn på grund av ett underjordiskt ras i stadsdelen Nørrebro, uppger polisen för Ritzau. Raset skedde i samband med det pågående tunnelbanebygget.

 • Intresseföreningens telefonnummer kapat
  Telefonnumret som går till Gagnefs intresseförening blev under förra veckan kapat. Det började med att telefonnumret inte gick att ringa till, det var helt tyst i luren och föreningen gick inte att få tag på. Det var Håkan A Sundberg som är informationsansvarig för föreningen som efter det upptäckte att också sms och bildmeddelanden skickats från numret utan att han eller någon annan i föreningen sänt dem.

 • Vinst för Volvo PV
  Volvo Personvagnar redovisar en rörelsevinst på 1 210 miljoner kronor för första halvåret 2014. Motsvarande period i fjol gjorde biltillverkaren en förlust på 577 miljoner kronor.

 • Dags att åter hitta till träningen
  "Vi märker på våra träningsgrupper att det direkt kommer mer folk än det har gjort under sommaren. Nu kommer alla tillbaka, säger löparexperten Anders Szalkai."

 • Internet vet var din katt bor
  En av internets viktigaste beståndsdelar är katter. Stora, små, glada, griniga, i lådor, inrullade i handdukar och med Hitlermustasch, kattälskare älskar att lägga upp bilder på katter. Det flitiga delandet av kattbilder har nu resulterat i sajten I know where your cat lives - Jag vet var din katt bor.

 • Argentina tar strid mot hedgefonder
  Argentina tänker kringgå en domstolsorder i USA och betala sina långivare nationellt i stället för via BNY Mellon i New York. Det meddelade president Cristina Kirchner i ett tv-tal på tisdagen.

 • Sjuk jägare fick hjälp
  Jägaren befann sig, tillsammans med en kamrat, i Pilkka Lampi Noppi väster om Noppikoski.

Samverkan i Tängerdalen, Körs med: Joomla, Ubuntu, PHP and MySQL E-Post: info@tangerdalen.se
Denna webbplats är utvecklad av LinuxBox.SE, webbhotell för endast 1 kr per dag, inga dolda kostnader. www.LinuxBox.SE