Nyhetsflöden
Senaste nyheterna på dalademokraten.se
RSS för dalademokraten.se

 • Åtalas för snatteri av mat
  En 61-årig falukvinna har åtalats för snatteri sedan hon den 3 oktober försökt passera kassorna hos ICA Maxi på Regementsområdet utan att betala matvaror värda 459 kronor. 61-åringen erkänner.

 • Dator stals från Stadshuset
  En dator försvann natten till torsdagen vid ett inbrott i Stadshuset vid Röda vägen. En ruta krossades vid inbrottet.

 • Stöten satsar för framtiden
  Dalarnas högsta skidåkning erbjuder Fjätervålen, men den största fallhöjden finns i Stöten. Skidanläggningen som en gång initierades av gamla Domänverket fyller i år 40 år och har genom åren vuxit ut till att bli en av landets stora skidområden, lite i skuggan av Skistar och Kläppen. Men nu är de tuffa åren över och den vinter som gick var lyckosam och ger framtidstro.

 • Cyklist var narkotikapåverkad
  En cyklist på väg genom centrum stoppades vid 01.38, natten till onsdagen av en polispatrull och visade sig då vara påverkad av narkotika. Han misstänks för narkotikabrott.

 • Mellan 20 och 30 personer i bråk på asylboende i Orsa
  Det var vid 17.30-tiden som polisen fick larm om att mellan 20 och 30 personer hade hamnat i bråk på asylboendet i centrala Orsa.

 • Inga klara svar, men nu ska bränderna i Venjan vara över
  Sju bränder som saknar naturliga förklaringar har under sommaren och hösten drabbat Venjan. Något som skapat oro i bygden och också lett till att en man suttit anhållen, men som nu är frisläppt.

 • Bil stals vid Skomakargatan
  En svart Mercedes Benz med registreringsnummer GSA608 försvann mellan 16.05 och 17.30 på onsdagen från Friskis & Svettis parkering vid Skomakaregatan.

 • Knivoffrets svar till polis: – Gå och stör nån annan!
  Det var natten till 5 november som polis och ambulans kallades till en lägenhet i Tjärna ängar. En hysterisk kvinna hade ringt och berättat att en man låg knivskuren och hade misshandlat av tre bekanta. Själv blödde hor ur ett sår i näsan och sa att också hon blivit misshandlad.

 • Vindkraftverken går minus för Falu Energi och Vatten
  Delårsrapporten från Falu Energi och Vatten visar totalt ett minusresultat på 8,6 miljoner kronor och det beror till stor del på, enligt koncernen, det sjunkande snittpriset på el.

 • Moraforward till Östersund
  I somras värvades Emil Aronsson från kanadensisk juniorhockey till Mora IK. Tjugoåringen har dock haft svårt att platsa. Därför lånas han nu ut till Östersund i norra hockeyettan.

 • Grotesco-show kommer till Dalarna
  Det är showen "Grotesco på Scala - en näradödenrevy", som har spelats under ett år på Scalateatern, som nu ska tas på turné. Grotesco vann nyligen svenska humorpriset för "Årets bästa scenshow" för den föreställningen.

Samverkan i Tängerdalen, Körs med: Joomla, Ubuntu, PHP and MySQL E-Post: info@tangerdalen.se
Denna webbplats är utvecklad av LinuxBox.SE, webbhotell för endast 1 kr per dag, inga dolda kostnader. www.LinuxBox.SE