Nyhetsflöden
Senaste nyheterna på dalademokraten.se
RSS för dalademokraten.se

 • Anmäld som allvarlig vårdskada
  Det var redan i mitten av februari som mannen sökte vård på Avesta lasarett. Enligt mannen, som är närmare 60 år, klagade över försämrad syn. "Dimsyn" enligt hans egen beskrivning av sitt besvär. Mannen trodde att det möjligen var en biverkning av hans medicin.

 • Finansieringen klar fram till byggstart
  Scandinavian Mountains AB har genomfört sin första nyemission och fortsätter planeringen av internationell flygplats.

 • Clownen Manne tar ett sista farväl i Säterdalen
  Söndagen den 5 juli klockan 14.00 är det premiärföreställning på gamla teatern. Det blir ett besök från Uppsala då Maja Gräddnos och Pelle Svanslös, kommer till Säterdalen för att sjunga och ha skoj med barnen.

 • Krav på skriftliga avtal vid telefonförsäljning
  I den statliga utredning som presenterades förra veckan föreslås att telefonförsäljare endast ska kunna ingå bindande avtal med konsumenter genom att skicka ut sitt anbud och sedan få bekräftelse via sms, e-post eller någon form av signering. De föreslagna bestämmelserna föreslås gälla situationer där en näringsidkare på eget initiativ ringer upp en konsument för att sälja saker eller tjänster.

 • Förälder i Leksand döms för misshandel
  Det var mars förra året som misshandeln ska ha ägt rum.

 • ABBs ärkerival vann HVDC-upphandling
  Att ABB inte skulle vinna upphandlingen var väntat då det handlar om en modernisering av den 20 år gamla HVDC-stationen Welsch som Siemens levererade för 20 år sedan American Electric Power.

 • Över 100 veteranbilar samlades i Sveaparken
  Det blev en lyckad veteranfordonsträff i Sveaparken i Hedemora, förra lördagen i det fina vädret. Cirka 100 gamla bilar och även traktorer, motorcyklar och mopeder kom till träffen. Sveaparken fylldes av alla fordon. En svensexa och en möhippa besökte träffen där de inblandade fick utföra vissa uppdrag. Nästa träff i Sveaparken blir den 8 augusti. Träffen arrangeras av Hedemora Old Town Cruisers.

 • Carlgren hyllad av förbundskaptenen: "Finns inga begränsningar"
  Ända sedan Patrik Carlgren för första gången kom tillbaka från en samling med U21-landslaget – det var mot Kroatien i mars 2013 – så har han vid varje intervjutillfälle alltid framhållit hur roligt han har tillsammans med gruppen, nästan oavsett resultat.

 • Sommarens stora festivalguide
  10/6 Inlandsbanefestivalen, Lit

 • Ett kalas väl värt en 30 åring i Leksand
  Det mumsades tårta, byggdes boktorn, pratades med gamla och nya vänner och sommarutställningen av Karin Ferner var som marsipanrosen på en gräddtårtan.

 • Bosses tips: Här får ni bästa tipsen!
  Halvtid i 10 tidningars tips, Sveriges mest prestigefyllda tipstävling – och jag leder både stryktips- och måltipsligan. Inte illa. Nu gäller det att försvara positionen i sista halvåret...

Samverkan i Tängerdalen, Körs med: Joomla, Ubuntu, PHP and MySQL E-Post: info@tangerdalen.se
Denna webbplats är utvecklad av LinuxBox.SE, webbhotell för endast 1 kr per dag, inga dolda kostnader. www.LinuxBox.SE